Drága Papóm nagyon ért hozzá, főleg ha süteményekről van szó. Szereti, ha kísérletezgetek, és ezt tettem most is. Sajtos kiflit sütöttem, hogy örüljön végre. Tudom, ilyen melegbe szenvedni a sütő mellett nem kellemes, de ha pozitívan fogjuk fel INGYEN SZAUNA 😀
Itt a recept ha valaki kedvet kapna hozzá:
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1 pohár kefir
- 12,5 dkg Rama
- fél zacskó sütőpor
- 2-3 mokkáskanál só (ízlés szerint)
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd összemorzsoljuk a lágy Ramával, végül a kefírrel összegyúrjuk. Lisztezhetjük kicsit a kezünket is ha nagyon ragad, de ne szórjunk hozzá túl sokat. Osszuk két cipóra, tegyük lisztezett tálba az egyiket, amíg a másikkal dolgozunk.
Nyújtsuk vékony, kerek lappá a cipót, majd lisztbe dugott késsel vágjuk félbe, negyedbe, majd nyolcadba. Reszeljünk rá sajtot, és a széles végétől kezdjük el felhajtogatni, majd kicsit hajlítsuk meg, hogy kifli formája legyen. Rakosgassunk a Rama margarinnal kikent lisztezett tepsibe, majd vékonyan kenjük le tojással. 180 fokon 20-25 perc alatt szép arany színűre sütjük.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Hoztam képet róla, 2 adagot gyúrtam így 32 db lett 🙂
Iluss♥
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: