Ahogy mindig is neveztem a pogácsát kicsi koromtól kezdve. Szerintem ez alap sós “süti” minden háznál, legyen szó akár milyen ünnepről, vagy csak egy kis családi összejövetelről, netán baráti társaságról. Vagyis nálunk így működik! 🙂
Délután már beharangoztam, hogy receptes lesz a következő poszt, szóval íme, a nagyim általi recept:
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 Rama margarin (25 dkg)
4-5 lapos teáskanál só (bár mindenki ízlés szerint ízesíti)
1/2 kocka élesztő 1 dl langyos!!! tejben felfuttatva
1 kis poharas tejföl
1 tojás
A vajat összedolgozom a liszttel (elmorzsálom), majd ha ez kész kis mélyedést csinálok, és beleöntöm a többi hozzávalót, még pedig ebben a sorrendben: futtatott élesztő, tejföl, tojás. Alaposan kidolgozzuk, összegyúrjuk, dagasszuk. Ha jól összedolgoztuk, egy óráig letakarva kelesztjük. Ha megkelt, gyúrótábla elő, és szépen 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Be”vagdossuk” a tetejét, hogy szép mintás legyen, keresztbe-kasba, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a tojásba és sajtba mártás után kivajazott-kilisztezett tepsibe helyezzük őket.
Előmelegített sütőben süssük meg. Sütőtől függő, hogy mennyi percig sülnek a kicsikék! 🙂 Ki kell tapasztalni!
Az én szépségeim kicsit berúgtak sütés közben, de nem ez a lényeg, mivel finom lett. 😀
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek, aki elkészítené az én verziómat! 🙂
Szép estét!
Iluss♥
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: